De genomineerde sieraden zijn ...

Ontwerp: Ontwikkelring

Ontwikkelring Ontwikkelring Ontwikkelring Ontwikkelring
© 2014 Maurits van Hout

Suzanne Leutscher

Goudsmederij Herfst, Krabbendijke


Soort ontwerp
Ring

Beschrijving
De ring bestaat uit drie ‘papieren’ gevouwen vormpjes, vervaardigd van dun omgevouwen zilverplaat. Het is gebaseerd op het spelletje van vroeger waar men met de vingers de papieren vakjes open en dicht ‘hapte’.
Hiermee wordt het heden en de jeugd van de prinses op dit moment gesymboliseerd. En de vrije normale jeugd die haar ouders haar willen laten ervaren.
De vormpjes bestaan uit vlakjes die staan voor de verschillende facetten van het koningschap. Ook lijken ze vanaf de zijkant op kroontjes van tulpjes, typisch Hollands. Het aantal van drie vormpjes symboliseert de troonopvolger die door de ouders wordt bijgestaan.
Onder de ring bevindt zich een wortel die zich splijt in verschillende wegen wat het verleden en het groeien van de traditie van opvolgen symboliseert. De ring heeft een lijn met vuuropalen. Deze symboliseert de troonopvolging van de oranjes, letterlijk door oranje steentjes. Er is gekozen voor vuuropaal omdat het vuur linkt met kracht, macht en strijden voor het vaderland. De andere twee wegen zijn versierd met banen transparante witte saffieren.

Website
www.goudsmederijherfst.nl